LUG (Landsforeningen Ungdomklubbernes Gokartklub)

LUG er en en af Danmarks ældste og største Go-kartklubber.

LUG blev i sin tid (1963) oprettet for at Ungsomsklubberne specielt i Københavnsområdet, men også resten af Danmark kunne tegne en Go-kart Licens til børn og unge. Tidligere var det kun DASU (DAU som det hed den gang) som kunne udstede licenser, og her skulle man være over 18år. Men i LUG kunne man få kart-licens fra man var fyldt 10år.

LUG har en historisk oprindelse i Ungdomsklubberne og ungdomsarbejde, så LUG er dels en fællesklub for Ungdomsklubber dels en sportsklub for individuelle kørere.

LUG har derfor en solid baggrund i ungdomsarbejde, hvilket afspejler sig i, at LUG er meget engageret i  lokalpolitisk arbejde til gavn for ungdommen og sporten i København. Miljøarbejde (støj) er en stor del af dette arbejde, idet motorsporten i Danmark (og Kartsport i særdelsehed i København) har trange kår.

LUG har ikke ”egen” bane, men har en historiske tilknytning til Københavns Go-kartbane, som klubben var med at at få anlagt i 1964.

LUG arrangerer både åbne Go-kart løb hvor alle i Danmark kan deltage, og også lukkede træningsløb (onsdagsløb)  primært for de mindre rutinerede og begyndere.

LUG råder desuden også over een af de største og mest kompetente Official-staber, som bliver brugt til løb i hele Danmark.

Udover løbsarrangementerne, har LUG en uddannet kart-træner stab, som arrangerer deciderede træningsforløb, hvor køre- og racerfærdigheder trænes under kyndig og kompetent vejledning.